Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) ще бъде домакин на

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) ще бъде домакин на
Коментари Харесай

ГДБОП ще бъде домакин на международна конференция за противодействие на киберпрестъпността

Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) ще бъде хазаин на интернационална конференция за дейно противопоставяне на киберпрестъпността E(I)mpact on Cybercrime, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На откриването на конференцията одобрение към участниците ще насочи заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. В нея ще вземат участие водещи експерти в региона на правоприлагането от всички страни членки на Европейски Съюз, организации и институции на Съюза, страни отвън Европейски Съюз, както и от съответните интернационалните организации. 

Форумът ще събере представители на 30 държави и се осъществя в границите на план „ Подкрепа за ГДБОП за осъществяване на дейностите по EMPACT ", финансиран по линия на фонд „ Вътрешна сигурност ". Той ще даде опция на интернационално приети специалисти в региона на противодействието на киберпрестъпността да обсъдят провокациите, компликациите и да обменят опит във връзка с заканите в подтекста на целите на EMPACT 2022+, свързани с киберпрестъпността - хакерски атаки, полова употреба на деца в интернет, онлайн финансови измами, закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност, осъществявани благодарение на интернет. Ще бъдат разисквани и следствията на даркнет и измами с криптовалути, оповестиха още от Министерство на вътрешните работи. 

През последните години киберпрестъпленията нарастват - това мнение показаха специалисти. В дирекция „ Киберпрестъпност " на ГДБОП се следи трайно нарастване на всевъзможни киберпрестъпления, съобщи Владимир Димитров, началник на отдел „ Киберпрестъпност " в ГДБОП. В отдела се занимават с следствие на над 14-15 разнообразни типа киберпрестъпления, като и държавни запаси, и частни компании са обект на офанзива от хакери, изясни той. Хакерските офанзиви нарастват, защото стопански целият живот, изключително след началото на пандемията от COVID-19, се придвижи в интернет, сподели Явор Колев, някогашен началник на отдел „ Киберпрестъпност " на ГДБОП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР